Méregtelenítés – érzelmi mellékhatások és feloldásuk

Tavasz és ősz. A két legkiválóbb időszak szervezetünk méregtelenítésére. Ha te is rendszeresen alkalmazod a tested és energiarendszered megtisztításának ezt a módját, sokat segít, ha tisztában vagy az érzelmi „mellékhatásaival” is.

ELLENÁLLÁS helyett EGYÜTTMŰKÖDÉS ÖNMAGADDAL

Mivel elkezdtél tenni egészséges önmagadért, egyből életre kelhet a benned lévő ellenálló, aki jottányit sem akar engedni a jól megszokottból. Zsigerből elutasít bármiféle változást, nem szereti az újat vagy a váratlant, és főleg nem rajong a fegyelmezett és rendszeres, az egészséget szem előtt tartó táplálkozási szokások iránt.
Így akár tudatosan, de még inkább a tudattalanból irányítva olyan helyzetekben találhatod magad, amelyek első ránézésre szinte ellehetetlenítik az elhatározásodat, vagy nagyon megnehezítik, hiszen folyton valami nehézségbe ütközöl.

Nem kapod meg időben a kúrához szükséges termékeket? Pont most romlik el a gyümölcscentrifugád/citromfacsaród/turmixgéped? Pont ilyenkor szerveznek keresztbe a munkahelyen is, mindenféle workshopokkal/kurzusokkal/kiküldetéssel? Annak ellenére, hogy úgy tűnik mintha külső körülmény áldozata lennél ezekben az esetekben, valójában a kiváltó oka a benned lévő ellenállásban keresendő.


Tippek a feloldáshoz: Először is engedd meg és fogadd el, hogy nem megy minden a legsimábban. Na és akkor mi van? Ezért fel kellene adnod, hogy tenni akarsz magadért? Egyáltalán NEM! Keress az akadály elhárítására valamilyen alternatív megoldást, találj új utakat a megvalósításhoz. És mint mindig, a befelé figyelés hatalmas segítség a saját és univerzális segítő erők és bölcs sugallatok meghallására. Aztán már tényleg csak rajtad múlik…

FÉLELEM helyett ÖNÁTADÁS

Attól függően mennyire „drasztikus” módszerrel méregtelenítesz, vagy milyen intenzíven csinálod, különböző testi tünetek is jelentkezhetnek. Ezek aztán nagyon ijesztőek tudnak lenni.

Szédelegsz? Kifut belőled az erő? Átmeneti zsibbadást érzel tested különböző részein? Émelygés, hányinger, állandó fáradékonyság és aluszékonyság, szétszórtság… ezekből lehet te is tapasztalsz a folyamat velejárójaként. Ezek mind a méregtelenítés tünetei. Ha átmenetiek, akkor biztosan.

Tippek a feloldáshoz: Érdemes egy-két napig nem pánikolnod, hanem átengedni magadon. Amivel a leginkább segítesz magadnak, ha nem akarod olyan teljesítményre kényszeríteni magad, mint a „normál” üzemmódodban. Helyette inkább elegendő folyadékot iszol, mindig van kéznél nálad a diéta szerint megengedett „túlélési” pár falat, több pihenő/relaxáló időszakot iktatsz be. Vagyis tudatosan átállsz arra, hogy összhangban légy a folyamattal és minden szinten támogasd magad benne.

ÉRZELMI HULLÁMZÁSOK, DÜHKITÖRÉSEK helyett ELFOGADÁS, ÁTALAKÍTÁS

A legfontosabb méregtelenítő szervünk a májunk. A májhoz tartozó érzelmek pedig többek közt a düh, harag, indulatok. Ahogyan a testünkből is kiválasztja a szervezetünk a számára káros anyagokat, úgy a lelkünkkel is éppen ezt teszi: felszínre törnek a mélyre rejtett kevésbé fényes és kedves érzelmeink is. Utat törnek maguknak a tudatunkba, olyan erővel, amit már szinte képtelenség, vagy hihetetlen nagy erővel tudnánk csak visszatartani. Amit nem is ajánlanék, hiszen ez is a méregtelenítési folyamatod része.Észrevetted már, hogy egy-egy ilyen kúra alkalmával ingerültebb, türelmetlenebb és feszültebb vagy? Hogy sokszor, úgymond ok nélkül, hirtelen dühös leszel olyan helyzetekben, olyan emberekre, amit azelőtt teljesen tudtál tolerálni vagy éppen kezelni? Ez mind-mind velejárója lehet testünk-lelkünk megtisztításának.

Tippek a feloldáshoz:

  • ne másokon töltsd ki a dühödet, ne borítsd rájuk a haragodat. Legjobb, ha a közvetlen környezetedben esetleg előre szólsz, hogy ebben a néhány hétben várható lesz ilyen, és közösen keressetek valamilyen megoldást rá.
  • persze az sem jó, ha benn akarod tartani a felgyülemlett indulatot (ilyenkor amúgy sem nagyon lehet). De ha tudatosan figyeled az érzelmi folyamataidat, akkor kezelni is tudod majd őket. Például a feszültség feloldására iktass be valamilyen jó kis energia levezető tevékenységet. Sétálj egyet a természetben, ami amúgy is – bármikor – nyugtató hatású tud lenni. Merülj el valamilyen kreatív alkotó hobbiban. De akár a régóta halogatott teendőid elvégzésébe is belefektetheted a felgyülemlett energiádat.
  • érdemes megfigyelned, hogy milyen helyzetekben, esetleg mely emberek hatására törnek elő belőled ezek az indulatok. Mert ez azt jelenti, hogy normál esetben, a hétköznapi életviteledben itt nyomod el ezeket az érzelmeidet, nem képviseled magad kellőképpen, aminek következménye, hogy csak gyűlik-gyűlik a gőz, mint a kuktában…és tudjuk, hogy az hogyan sistereg ki onnan. Így, amikor majd a diétát követő hétköznapokban elkezdesz majd inkább „beleállni” ezekbe a helyzetekbe, és nem sértően, de mégiscsak képviseled magad, az elfojtott indulataid is sokkal kisebb mennyiségben gyűlnek majd össze.

És ha a méregtelenítésed mellé egy kellemes kiegészítést is el tudnál képzelni, amely ráadásul jótékonyan támogatni tudja ezt az egész folyamatot, szeretettel ajánlom a HOLISTIC PULSING/LÉLEKMASSZÁZS kezelést😍

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük