JÚLIUSra hangolódva

Mi az, amiben valóban hiszel?

„Akár azt hiszed, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképp neked lesz igazad.” (H. Ford)

Ismerős ez neked? A lényege, hogy a hitünk határozza meg cselekedeteinket, és alapozza meg az életet, amit aztán élni fogunk. És mondhatjuk, hogy mi nem ezt akartuk. Majd sorolhatjuk a kifogásokat, hogy miért nem sikerült elérni azt, amit szerettünk volna. A helyzet az, hogy akármennyire nehéz lehet elfogadni, de ahogyan éppen vagy, azt tükrözi, hogy mit hiszel magadról és az életről. Mást érzel belül? Mást szeretnél? Akkor a hitedet, hitrendszeredet kell legelőszöris alaposan szemügyre venned. Alaposan és őszintén.

Tudod, hogy mi az, ami lelkesedésbe hoz és egy teljesen más szinten élhetnél általa? Mi az, amiért nem ezt éled? Vagy legalábbis nem kezdesz el tenni érte? Ne ess bele a kifogások csapdájába, bármennyire is úgy tűnhet, hogy a külvilág, a lehetőségeid, a környezeted, a kapcsolataid, stb. miatt nem tudsz mozdulni, tenni, lépni. Miben hiszel igazán? Milyennek látod magad? Mire érzed képesnek magad? Mennyire hiszel, bízol önmagadban?

Ha még nem ott tartasz, ahol érzed, hogy lehetnél, itt az idő, hogy a hitedet erősítsd. Először is kezd azzal, hogy megengeded magadnak, szívből-szeretettel, hogy megmutatkozzon „legjobb” éned.

Onnan tudod, hogy jó irányba haladsz, ha azt érzed, hogy belső képeid önmagadról egyfajta tágasságot, felszabadultságot, kellemes jó érzést keltenek. Merj hinni magadban! Merj hinni spirituális lényegedben! Merj hinni a lelkiségedben! És akkor ez csak az első lépések egyike…

A képzelet végtelen. Csak te szabhatsz neki határt.

Ha tudod, hogy mi az, ami lelkesít, akkor azzal, mit kezdesz? Amit elképzelünk és valóban hinni is tudunk benne, azt meg is tudjuk teremteni, valósítani.

Mi az, amit igazán el szeretnél érni, amit igazán élni szeretnél? És most csak erre a kis időre, engedj el minden korlátot és mindentől (!) függetlenül, engedd el a fantáziádat!

OK, megvan? Akkor jöhet a következő lépés…

Ahogyan erre a kérdésre keresed a választ magadban, figyeld meg, hogy hol vannak a képzeletednek a határai? Mivel szoktad lebeszélni magad a szíved vágyairól? És most, jelen élethelyzetedben, jelen legnagyobb vágyad esetében, hol vannak a határaid? Azaz, mi a legnagyobb félelmed, akadályod?

És ha az előző témát – a hit kérdését – alaposan feltérképezted magadban, akkor most hozd ide segítségképpen. Mit hiszel magadról? Mire vagy igazán képes? Nem kell hatalmas „szuperhős” jellemvonásokat kierőszakolnod magadból! Olyat keress, amit következő lépésként meg tudsz tenni. Amit a hétköznapokban el tudsz kezdeni élni. Mi az, amit el tudsz képzelni következő lépésként most magadnak? Mi segítene téged abban, hogy a legnagyobb félelmed, elakadásod feloldásában megtedd a következő lépést?

És képzeld el, ahogyan ezt meg is cselekszed. Tedd meg először belül, önmagadban, a képzeletedben. Ízlelgesd a belső képeid, az érzéseid, a felismeréseid. Erősítsd mindennap ezt a képet! Színezd át újra és újra úgy, ahogyan az neked felemelő, segítő, építő, támogató. És aztán figyeld meg azt is, hogy milyen változást hoz ez a mindennapjaidban?

Cselekvés – mindig tudsz tenni magadért

Minden szép elképzelés csak álmodozás marad, ha nem kezded el élni, megélni.

A hit cselekvés. Tudatosan. És bizalommal. Hogy amire belül hívást érzel, ahhoz az erőd és bátorságod is megvan, és minden szükséges segítséget is megkapsz az univerzum, az élet részéről, ahogyan lépsz előre és teszel magadért, a céljaidért. Egy olyan világért, amiben élni szeretnél.

Hittel, életörömmel, cselekvéssel teli, csodás megéléseket kívánok ebben a hónapban is!:-)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük