Amikor a nehézségeid gyógyulásra, változásra hívnak… mit kezdj ezzel?

Intenzív időszakokat érezhetünk mostanában. Mit kezdj ezzel? Miért fontos, hogy figyelj rá tudatosan? Hogyan fordíthatod a javadra? Ez ihletett erre az írásra, és a végén egy rövid energia-gyakorlatot is megosztok hozzá.

Ha követed, olvasod a csillagútmutatásokat (asztrológiai, asztrozófiai írások), akkor tudod, hogy ez a nyár most nem csak a nyaralásról és kikapcsolódásról szól, hanem erőteljes energetikai hatások támogatnak abban, hogy önmagadból a többet, jobbat előhozd és beépítsd a mindannapjaidba. Mindegyik csillag, bolygó energiaminőséget képvisel, és ezeket te is megérzed (mivel a kollektív energiatér része vagy).

Hogy mik az aktuális energetikai történések, azt nagyon jó írásokban összefoglalják a csillagbölcselők. Azt, hogy mindez hogyan hat a te életedre, azt a tudatosságoddal foghatod meg, az önismereted részévé teheted és spirituális fejlődésedet támogathatod vele.

Na, de… az intenzív energiáknál tartottunk:-)

Te hogyan tapasztalod ezt meg? Hogyan jelenik meg az életedben? És mit kezdesz velük?

Ugye te is úgy vagy vele, hogy amikor öröm, boldogság, felhőtlenség van és szárnyalás, akkor teljesen természetesen átadod magad annak, hogy ez most a feltöltődés, ellazulás ideje. Teljesen természetesen módon elkezded beépíteni az életedbe, energiarendszeredbe ezeknek az energiáknak az építő minőségeit.

Talán fel sem tűnik, hogy ezt teszed. Talán a tudatosságod megszólal benned, és hálát adsz magadnak és az univerzum támogató erőinek mindezért. Itt tehát a hálával és köszönettel és tudatosítással erősítheted ezeknek az energiáknak az amúgy is emelő erejét az életedben. Na de mi van akkor, amikor jönnek a nehéz helyzetek, a negatív érzések? Ezt hogyan tudod építőre átfordítani, életminőséged jobbítására használni?

És gondolom az sem ismeretlen a számodra, hogy szeretjük elkerülni a nehéz érzésekkel való szembenézést, foglalkozást. De mi volna, ha úgy tekintenél erre, mint a gyógyulási, fejlődési folyamatod részére?

Merthogy az ősi bölcsességek nézőpontja szerint, minden negatív érzésed, helyzeted ezért érkezik hozzád, hogy feloldást kapjon, meggyógyítsd magadban és ezáltal a világosság része lehessen. Ha így tekintesz rá, akkor már nem kell menekülnöd előle, nem kell félned tőle vagy szégyenkezned miatta, hanem éppen ezáltal tudsz egy magasabb energiaszintre kerül, egy tisztább és teljesebb életminőséget kialakítani magadnak.

És ahogyan önmagadban megengeded és gyógyítod ezeket a fájdalmasabb, nehezebb érzéseket, úgy gyógyítod a közös energia térben is. Így tudsz tenni a világunkért. Saját magadon keresztül. Így lesz – általad, általam, általunk – a világunk is egyre jóságosabb, tisztább, szeretetteljesebb.

És igen, néha még azt is érezheted, hogy elég volt, nem bírod tovább. Néha nem érted, hogy ez most már megint miért?

Ha már régebb óta járod az önismeret és lélekfejlődés útját, akkor még a csalódottság és frusztráció is bejöhet a képbe. Hiszen úgy érzed, hogy mindent megtettél, amit tudtál. És mégis már megint itt tartasz. De ne hagyd, hogy ez az érzés meggátoljon, visszavessen!

Azért van itt, hogy próbára tegye a fejlődésed. Valóban kitartasz-e a fejlődésed mellett? Mikor légy pozitív, mikor számít ez a leginkább, ha nem az ilyen helyzetekben? Ne csak a szép és könnyű helyzetekben legyél spirituális. Amikor „gáz” van, tudsz-e akkor is leállni és mást választani? Azt választani, hogy te igenis az építő, emelő, fényes és szeretetteljes oldal mellett döntesz és azt éled.

Az első és nagyon fontos lépés tehát az, hogy leállsz és tudatosítod magadban ezt a lefelé húzó, negatív spirált. Ha tudod, akkor ezt még megerősíted azzal, hogy nemet mondasz rá és kilépsz belőle legalább azzal, hogy abbahagyod és önmagadban kijelented, hogy mást választasz. Nem ezt akarod élni, nem ezt akarod képviselni….

Ezzel így már hatalmas lépést tettél. Tudatosan hozz döntést, hogy hova helyezed a figyelmed, azaz milyen energiáknak adsz teret az életedben.

Ennyit tegyél meg. És aztán csak figyeld, mi történik, mi változik körülötted.

MINI-GYAKORLAT: FELOLDÁS FEL-ADÁSSAL

Ennek a rövid gyakorlatnak a célja, hogy felismerd, megfogalmazd azt, ami téged nyomaszt, korlátoz, beszűkít. Majd mindezt egy emelkedettebb és tágabb szempont szerint fel/átadd  az univerzális gyógyító energiáknak és a szellemi segítőidnek, ha úgy tetszik a Magasabbrendűnek, hogy minden érintett javára a legmegfelelőbb megoldás szülessen belőle.

Teremts csendes környezetet magad köré, hogy zavartalanul átadhasd magad a belső vezetésednek. Légzéseden keresztül figyelj egyre inkább befelé, hagyd, hogy a külvilág megszűnjön most egy kis időre számodra. Képzeld el, ahogyan a szíveden keresztül lélegzel be- és ki, és ez egyre jobban feltölt szeretetteljességgel. Engedd, hogy ez az érzés átjárjon és egyre jobban betöltsön, minden szinten.

Majd tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi az az érzés vagy helyzet vagy személy, ami/aki most a leginkább foglalkoztat. Konkrétan fogalmazd meg, hogy mi az, amire a jelen mentális-érzelmi szinteden nem találod a megoldást, feloldást. Engedd meg magadnak, hogy mindaz az érzés, ami ezzel kapcsolatban benned van, megjelenjen. Legyél kíváncsi rá, hogy mit is érzel mélyen legbelül az adott témával kapcsolatban.

Majd hangolódj rá, és kérd belső vezetőd és a szellemi segítőid vezetését és gyógyítását abban, hogy mindezeket a talán nehéz, talán felkavaró, talán lehúzó érzéseket, gondolatokat egyszerűen elengedd, átalakítsd, meggyógyítsd magadban. Ne te akard megoldani. Amit lehetett, már megtetted. Most az önátadás és feladás ideje van. Annyit kell tenned, hogy szándékod erejével a magasabbrendű éned és a szellemi segítők kezébe helyezed mindazt, ami feljött benned. Kérd a segítségüket, saját szavaiddal vagy egy imával. Majd engedj el minden akarást és csak figyelj csendben befelé. Figyeld a csendet. Ne várj semmit. Ne akarj semmit. Engedd, hogy megpihenj ebben a csendes, szeretetteljes térben.

És amikor úgy érzed, hogy eléggé feltöltődtél, hogy az energiák elcsendesednek benned és körülötted, akkor lassan kezd el visszatérni a mindennapi tudatosságodba. Azzal a teljes bizalommal, hogy minden segítséget megkaptál, minden feloldás és átalakítás megtörtént, amire szükséged volt és készen álltál. Vegyél pár mély lélegzetet, mozgasd meg a karjaid, lábadat. És nyisd ki a szemed. Tudatosságoddal maradj nyitott arra, hogy mindez a hatás hogyan jelenik majd meg a valóságodban.

Tedd ezt mindennapjaid részévé, mindennapi rítussá. Gondold végig naponta egyszer, hogy mi az, ami nyomaszt, dühít, félelmet kelt, szorongsz tőle. Fogalmazd meg az érzéseket, a helyzeteket, az embereket, akik benne vannak. Majd ezt az egészet a legjobb szándékkal add fel/add át, és kérd a magasabbrendű éned, az Égi segítők, az Univerzum támogató energiáinak segítségét a meggyógyításukra és a feloldásukra.

Szeretnél tenni magadért? Szeretnél további önfejlesztő gyakorlatokat? Kattints ide és nézz körül az ingyenesen letölthető anyagok között>>>

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük