3 tipp, hogy intuícióddal való kapcsolatodat megerősítsd az örömtelibb és magabiztosabb hétköznapokért

A Föld rezgésszintje emelkedőben. Az emberiség tudatszintje úgyszintén. Izgalmas időszakot élünk spirituális vonatkozásban (is). Minden szépségével, ugyanakkor nehézségével és kihívásaival együtt.

A régi, elavult, tovább már nem működő, nem működtethető rendszerek recsegnek-ropognak és dőlnek le, minden szinten. Az új, a másképp teljes kibontakozásáig pedig még sok tennivalónk van.

Hétköznapi szinten, az életed vonatkozásában, ez egy hol gyorsabban-hol lassabban száguldó hullámvasutazásra emlékeztethet. És te pedig keresed a kapaszkodókat, az irányjelzőket, mert szeretnél minél építőbben és értelmesebben részt venni ebben az egész átalakulási folyamatban.

Kapaszkodókat pedig egyre inkább önmagadban találhatsz. Legalábbis ez a legbiztosabb. Ha tudod az utat önmagad minél magasabb szintű megéléséhez.

Ehhez az egyik alap, ami egyre inkább fontos lesz, az az intuícióddal való kapcsolat, az intuíciód megélése. A megérzéseid, a belső sugallataid felismerése, meghallása és követése. Mert ha ezt egyre jobban éled, minél jobban ráhangolódsz, annál biztosabban veszed majd az akadályokat az életutadon.

Az intuíciódhoz való kapcsolódásod, és együttműködésed vele, kulcs lesz a magasabbszintű, teljesebb és eredményesebb hétköznapok megteremtéséhez.

Intuícióval mindenki rendelkezik. Egyre többen élnek vele, hogy spiritualitásukat a gyakorlatban, a hétköznapokban is megéljék általa. És vannak, akik talán nem is tudnak róla, és nem is érdekli őket annyira, hogy tegyenek azért, hogy életükbe beengedjék.

A kérdés tehát csak az, hogy te szeretnéd-e beépíteni a mindennapjaidba ezt a segítő erődet?

Ha pedig az átlagnál érzékenyebb lelkületű vagy, akkor az intuitív létezés számodra egy alap készség. Még ha régóta nem is gyakorlod, vagy elbizonytalanodtál vele kapcsolatban bármilyen ok miatt is, kár lenne kihasználatlanul hagynod, mert nagy segítségedre lehet az egyediséged, az érzékenységed és a spirituális erőd megélésében.

Tehát jöjjenek most azok az első és nagyon gyakorlatias lépések, amelyek az intuícióddal való kapcsolatodat azonnal elkezdik megerősíteni.

1, Kapcsolódj le a hálózatról! – azaz tudatosan tarts online-mentes időszakot

Az internet és a mobiltelefon, nagy segítségek a mindennapi életünk, az ügyintézéseink, kapcsolattartásunk, stb. könnyebbé tételéhez. Ez egyértelmű.

De belegondoltál már abba, hogy ezen túlmenően mennyi időt töltesz még a hálózat”fogságában”? Észre sem veszed, hogy mikor szippantott be annyira, hogy nélkülük már elveszettnek érzed magad. Ráadásul annyira hatalmukba keríthetnek, hogy azonnal a telefonért nyúlsz, ha esetleg két percre magadra maradsz a kávézóban, míg a partnered elmegy rendelni vagy mosdóba. Pedig akár nézelődhetnél is, vagy csak csendben megpihennél önmagadban.

Észre sem veszed, és a sorozatok vagy youtube-videók töltik ki a szabad perceidet, mert automatikusan ezt kapcsolod be, ha épp nincsen semmi programod az estére vagy hétvégére, vagy fáradt/rosszkedvű/stresszes/stb. vagy. Sokkal könnyebb elmenekülni a virtuális világba, mint a való világban önmagaddal maradni egy kis időre.

És nem arról beszélek, hogy nem jó néha filmet nézni egy hosszú és fárasztó nap után. Nem. Arról beszélek, amikor ez automatikussá válik és eszedbe sem jut, vagy egyszerűen a könnyebbik utat választva, zárod be magad/hajtod magad a virtuális világ hamis biztonságot, élvezetet, örömöt és kikapcsolódást nyújtó világába.

Miért hamis? Mert hosszútávon nem feltölt, hanem a tudatosságodat, a tudatos jelenlétedet a való világban teszi újra és újra parkoló-pályára. Mert hosszútávon kiiktatja a kreatív képzeleted lélekmelengető magasságokba repítő erejét, és helyette mások előre kreált és ki tudja milyen energiákat képviselő képeit táplálja beléd. Mert ebben a virtuális világban leginkább csak a fejedben szórakozol, a tested-lelked leginkább kimarad a buliból.

Mi az eredménye? Egyre inkább robot-üzzemódba kapcsolsz, egyre kevésbé hallod meg saját, eredeti ötleteidet és gondolataidat, egyre jobban eltávolodsz a természetes és valós létezéstől. És akkor mi van? Csak egy pár dolgot említenék itt is: egyre nagyobb fizikai-érzelmi és mentális fáradtság, egyre több ingerültség és türelmetlenség, a valódi hétköznapoktól való eltávolodás miatt egyre kevesebb valódi sikerélmény és elégedettség, egyre több virtuális kapcsolat egyre kevésbé kevésbé feltöltő és lelkesítő élménnyel.

És ne értsd félre, nem azt mondom, hogy egyáltalán nem kellenek a virtuális eszközök. Hanem a mértéke, amennyire engeded az életbe, és hogyan használod őket, az NAGYON FONTOS. Hiszen simán ezek is FÜGGŐSÉGET okozhatnak. Úgy, hogy észre sem veszed, fel sem fogod. Nem csak az alkohol vagy a drog, vagy a vásárlási láz okoz függőséget. IGEN, a virtuális világra való rákattanás is.

Tehát a túlzott mértékű és tudatos kontroll nélküli önátadás ezeknek az eszközöknek az, ami kikészítheti az idegrendszered, megcsapolja és uralma alá hajtja a kreatív energiáidat, kapcsolataidat pedig redukálja vagy jóval alacsonyabb minőségű szintre süllyesztheti.

Mi az első és legfontosabb lépés, hogy visszavedd a kezedbe az irányítást és visszatérj önmagadhoz, belső tudatosabb és magasabbrendű vezetésedhez?

Kevesebb facebook, kevesebb tiktok, kevesebb insta, kevesebb internet, kevesebb tévé, kevesebb sorozat, kevesebb mobiltelefon.

Az idegrendszerednek a letisztítására és pihentetésére feltétlenül szükséged van minden nap több olyan nyugodt időszakra, amikor egyszerűen lekapcsolod magad ezekről, hogy lenyugodjon, kisimuljon, kitisztuljon és a csendben, vagy a való világ természetességében feltöltődjön friss, univerzális energiákkal.

2, Kapcsolódj az Életre – azaz töltődj fel magasabbszintű és valódi élményekkel, érzésekkel, energiákkal

Amellett, hogy idegrendszered lenyugtatására és kisimítására rendszeresen időt szánsz és odafigyelsz, azt is megteheted még, hogy feltöltöd. Vagyis rendszeresen, ha tudod, akár naponta is, figyelj arra, hogy beiktass az életedbe olyan tevékenységeket, amelyek örömöt adnak, tested-lelked felpezsdül tőlük és bennük, és újra elevennek érzed magad.

Ilyen például az, hogyha elmész a természetbe egy sétára. Van valamilyen hobbi mozgásfajtád, például jóga, tánc, futás, úszás, biciklizés.

Bármi olyan, ami kikapcsolja az agyadat és működésbe lépteti a testedet. Azaz az ITT és MOST  állapotába kerülsz, miközben ezt a tevékenységet végzed. Ez csodás idegrendszer lecsillapító és teljes energiarendszer feltöltő hatású.

3, Tudatosan legyél jelen önmagaddal – azaz legyen a szándékod és figyelmed az intuícióddal való kapcsolódáson

Mondhatod, hogy neked nem működik olyan jól az intuíciód. Mondhatod, hogy neked nincsenek megérzéseid.

Én inkább azt kérdezném, hogy figyelsz-e rájuk?

Meghallod azt a belső, elsőre csak halkan hallható hangot, ami jelez neked? Megérzed azt a fura kis bizsergést, ami átfut rajtad egy-egy szokatlan helyzetben? Felismered-e, hogy vannak és figyelmet szánsz-e arra, hogy éppen mit akarnak jelezni?

Hogyan lépj tehát tudatosan kapcsolatba az intuícióddal és hogyan használd az életed jobbítására?

Például kérdezz magadtól! Hidd el, hatalmas bölcsesség áll a te rendelkezésedre is, csak találd meg az utadat hozzá. Tehát a problémádról, a helyzetedről, vagy egy döntéseddel kapcsolatban tegyél fel kérdést magadnak. „Mit tehetek azért, hogy ebben a helyzetben megtaláljam a legjobb megoldást?” „Hogyan lehetne jobb kapcsolatom a párommal/gyerekemmel/szüleimmel/munkahelyen, stb.?” „Melyik munkahely lenne számomra jobb lehetőség?”

Majd engedd el, azaz add át ezt a szándékod az univerzum felé. És tudatosan legyél készen arra, hogy ha válasz érkezik, akkor felismered, meghallod. Ehhez kell a csend néha-néha, és az, hogy figyelj befelé is, ne csak mindig kívül pörögj vagy valaki más legyen a figyelmed középpontjában.

Valószínűleg először a tudatos válaszaid érkeznek majd meg a feltett kérdésedre. Azaz, amiket kilogikáznál amúgy is. OK, szuper!  Tedd ezt félre egy kis időre, hisz ezt amúgy is tudtad már. Hagyd, hogy ha van más megoldás, akkor az megszülessen benned. Mit jelent ez?

Az intuíciónk, megérzéseink jelzései végtelenül kreatív módon történhetnek. Ezeket hívjuk általában jeleknekis. És a legelismertebbek például: egy felvillanó kép a fejedben, vagy egy plakáton; egy mondat valaki mástól, ami épp neked is megoldás; egy erőteljes érzet a testedben vagy épp egy békét  sugárzó, megnyugtató érzés, ha döntési helyzetben a legjobb alternatívát keresed.

Lehet egy hirtelen jött ötlet is, ami a fejedben születik meg, de nem a gondolkodás által. Sokkal inkább egy halk sugallat, ami a következő pillanatban, ha nem figyelsz, már el is illan, ezért nagyon szükséges a tudatosság. Vagyis az,hogy pontosan tudod, hogy milyen témában akartál a belső bölcsességedtől választ, inspirációt.

És aztán figyeld meg, hogy mi érkezik, mert legtöbbször rövid időn belül biztos, hogy fogsz kapni valamilyen választ, jelet, útmutatást. De ehhez neked tudatosan jelen kell lenned majd. Nem az állandó figyelem és válaszvárás a lényeg, hanem hogy ismerd fel, ha valami olyan történik éppen, ami a megszokottól eltérő. Ekkor tudd, hogy ez lehet egy válasz. Kapd el azt a kis pillanatot, azt a más érzetet, azt a más képet, mondatot.

Ezeket kezd el megfigyelni és ahogyan megfigyeled, úgy egyre inkább megismered, hogy mi a te érzékenységed, hogyan működik nálad. Inkább vizuális típus vagy? Vagy inkább érzéseken és érzeteken keresztül fogod az adást? Vagy a hallásod, belső hallásod a legkifinomultabb?

Mi működik neked a legjobban? Legtöbbször a különböző érzékelések kombinációjából születik meg a saját csatornánk belső bölcsességünk végtelen tudásához. Minél inkább felfedezed az intuícióddal való kapcsolatodat, annál inkább kitágul számodra a világod.

És plusz egy tipp: gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Csak kezd el beépíteni az életedbe a fenti 3 lépést és nézd meg, hogy mi újat, másat tapasztalsz a napjaidban, a hozzáállásodban?

Kezd el elvárás nélkül, játékosan, kíváncsian. Ne várj hatalmas dolgokat egyből. Engedd, hogy tanuld a magad működését. Lazán. Együttműködően. És ha sikert tapasztalsz, vedd észre és ismerd el magad. Légy hálás érte! Ez megerősít és tovább emel újabb és újabb szintekre.

Ha szeretnéd az életedet könnyebbé tenni azzal, hogy felfedezed és erősíted a kapcsolatod saját magaddal, belső bölcsességeddel, de nem tudod, hogy hogyan kezdj neki, itt megnézheted, hogy nálam milyen támogatást, segítséget találsz az érzékenységed és a belső erőd kibontakoztatásához>>>

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük